Torsk med fänkål och apelsin

Publicerat: 2016-04-26
Klockan: 22:37:09
Ikväll gjordes här en låda/gratäng med fisk, fänkål och apelsin.
Så bekvämt att göra mat så här till vardags, allt i en form och in i ugnen och under tiden fixar man undan all disk.
Klart o bara sätta sig o äta!
Det blev torskrygg igen, så god fisk.
Saltade o pepprade dem, ringlade över sesamolja, in i ugnen, 175-200 grader i ca 20 minuter.
 
Klyftade två fänkål som sedan fick steka i sesamolja tills de mjuknat.
River skalet från en apelsin ...
...och skivar ett par vitlökar ..
Lägger i detta med fänkålen samt en ask småtomater...
Kryddar med salt, peppar och soja samt pressar över saften från apelsinen..
Får puttra ihop en stund och mot slutet häller jag i en burk creme fraiche.
Häller detta sedan över den nästan färdiga fisken ..
Får sedan stå o gosa en stund i ugnen.
Mums, så god smak av fänkålen, vitlöken o apelsinen ...
Behövs inte mycket mer än en sallad till detta men visst lite pressad potatis eller ris till är väl inte helt fel och inte heller en klick HP sås.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0