Kladdchokladcookies
Publicerat: 2015-09-23
Klockan: 22:40:00
Klockan: 22:40:00
Ikväll bakade jag en favorit i repris, kladdiga chokladcookies.
♥
Ca 25 st (Jag fick 18 stycken, de kanske blev lite väl stora)
50 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 nypa salt
200 g mörk choklad 70 %, smält
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
♥
♥
Vispa smör, farinsocker och socker poröst i en bunke.
Tillsätt äggen och vispa en stund till.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och choklad.
Blanda bakpulver med mjölet och rör ner det i smeten.
Låt smeten vila i kylen i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klicka ut ca 1 msk smet till varje kaka på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg dem ganska glest då kakorna flyter ut.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 - 13 minuter.
Låt dem svalna på plåten.
Knapriga på ytan och kladdiga inuti!
♥
Kommentarer
Postat av: Linda
Ååå vad gott hoppas dom är så mycket lchf så jag kan mumsa många imorgon 😎😎😎😎😎
Trackback