Mums-mums

Publicerat: 2015-03-08
Klockan: 22:15:00
Idag gjorde jag mums-mums och de blev riktigt mumsiga ....
4 1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2sk gelantinpulver
1 1/2 dl hett vatten
Ca 30 st smörgåsrån
Garnering:
500 g mörk choklad
1-2 msk rapsolja
Kokos
Stansa ut 30 rundlar ur smörgåsrån med ett kakmått.
Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
Lös upp gelantinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.
Häll den varma gelantinblandningen i sockermassan och vispa i ca 30 minuter tills massan är vit och fluffig.
Spritsa ut smeten toppigt på plattorna.
Ställ dem i frysen i ca 1 timme.

Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet.

Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler.
Strö lite kokos över.
Låt chokladen stelna, förvaras i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0