Tårtan

Publicerat: 2015-04-03
Klockan: 23:47:00
Påsktårtan är nu klar, bara garneringen kvar.
Bakar en sockerkaksbotten först, receptet till denna finns ett par gånger tidigare på denna blogg.
Jättebra recept, kakformen var lätt som en fjäder när jag tog den ur ugnen, kakan luftig o fluffig!
Citronkräm:
2 citroner, pressad saft och hälften rivet skal
3 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl vispad grädde, blandas i sist
Blanda citronskal, citronsaft, ägg och socker i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknat.
Ta kastrullen av värmen och rör ner smöret. Låt svalna, förvara i kylen.
Blanda i den vispade grädden innan du brer krämen på tårtan.
Marängbotten:
2 ägg, endast vitan
1 krm ättikssprit
1,25 dl strösocker
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ställ sockerkaksformen på papperet och rita runt formen så att marängen blir lika stor som sockerkakan.
Vispa äggvitor, ättikssprit och hälften av sockret till ett fast, vitt skum.
Vispa i resten av sockret.
Fördela smeten på bakplåtspappret och grädda i ca 1 timme och 15 minuter i 100 grader.
Låt stå i rumstemperatur.
Hallonfyllning:
225 g frysta hallon
0,5 dl socker
Tina hallonen och rör ihop med sockret.
Dela sockerkan i tre delar,
Lägg hallonblandningen på första bottnen, sedan 1/3 av citronkrämen.
Lägg på marängen, resten av citronkrämen och sedan den sista sockerkaksdelen.
Nu återstår bara garneringen, återkommer om denna ......
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0