Fylld lövbiff

Publicerat: 2014-10-25
Klockan: 23:24:00
Mätt o belåten ikväll efter detta goda recept.
 
Lövbiff fylld med svamp, lök och parmesan:
4 st lövbiffar
200 g champinjoner, hackad
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl grovriven parmesan
Smör
Salt o peppar
1 + 1 dl creme fraiche
1 kruka persilja, hackad
Dijonsenap
2 1/2 dl grädde
Soja
Vitpeppar
Tandpetare
Fräs svamp och lök(och vitlök) i smör tills vätskan har kokat bort.
Krydda med salt och svartpeppar efter smak. 
Låt det svalna och blanda sedan med 1 dl creme fraiche, parmesan och hackad persilja.
Fördela fyllningen på ena halvan av varje lövbiff.
Vik över andra halvan o fäst ihop med tandpetare.
Hetta upp en stekpanna och stek de fyllda lövbiffarna i smör, ca 2 minuter per sida tills de får fin färg.
Salta och svartpeppra.
Lyft köttet ur pannan.
Häll i grädde och 1 dl creme fraiche i pannan, ca 2 msk dijonsenap. Rör om och låt puttra upp.
Smaksätt med soja och vitpeppar,
Lägg köttet i såsen och låt puttra någon minut.
 
En höjdare!
Vi åt klyftisar av bakpotatis och rostade morötter till detta, mycket smaskigt ....
 
Verkligen en god avslutning på en god dag ♥
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0