Liten hjälpreda i köket

Publicerat: 2014-03-16
Klockan: 22:23:00
Isa och jag fixade o donade lite i köket på förmiddagen idag.
Vi förberedde dagens middag så vi kunde vare ute resten av dagen.
 
Fylld fläskkotlettrulle med philadelphiaost, skinka, purjolök, soltorkade tomater och vitlök.
 
1 kg benfri kotlettrad
2 hg rökt skinka
ca 10 soltorkade tomatskivor
1 ask philadelphiaost
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
Putsa kotlettraden från hinnor.
Skär ett snitt genom hela köttbiten, ca 2 cm tjockt, fortsätt tills hela kotlettraden är uppskuren till en bred platta.
Svårt att förklara i ord, men ni förstår nog principen ...
Finhacka purjolök, soltorkade tomater och strimla skinka, blanda ihop med philadelphiaosten och riv ner vitlöksklyftorna, blanda väl och smaka av med salt & peppar.
Bred ut röran på köttet ....
....och rulla ihop ...
Bind upp köttet med steksnöre.
Stek på hastigt i stekpanna så köttbiten får fin färg...
Dra några varv med pepparkvarnen och salta.
Slå in hela biten i aluminiumfolie, använd stektermometer och stek köttet på 160 grader tills termometern visar 70 grader. 
Låt vila ca 10 minuter före du skivar upp köttet...
...vi åt kantarellsås, gjord av skyn från köttet och grädde, och potatis.
Vi gjorde också några bakelser av morotsmuffins som jag hade i frysen...
... enkelt och en rolig grej för en treårig tös som just nu älskar att vara med i köket och hjälpa till.
..perfekt till söndagskaffet och utflykten till Boulognerskogen på eftermiddagen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0