Oxfilé provencale
Publicerat: 2014-01-11
Klockan: 23:13:00
Klockan: 23:13:00
En riktig klassisk festrätt blev det ikväll och inte svår att göra.
1 st oxfilé ca 700 gram
50 gram smör att steka och bryna i
1,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
1,25 kg potatis
75 gram rumsvarmt smör
3-4 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad persilja
♥
♥
Sätt ugnen på 225 grader
Putsa filén från en ytlig sena. Bryn den runt om och krydda med hälften av saltet. Peppra
Sänk värmen rejält, lägg på ett lock och efterstek köttet i 10-15 minuter.
Ta upp filén och lägg den att svalna.
Vispa ur pannan med lite vatten, spara stekskyn.
Skala och och skiva potatisen i tunna skivor
Lägg ut dem i jämna lager i smord form.
Häll på buljongen och salta
Stek i ugnen i ca 30 minuter
Ta ut den och låt svalna
Gör ett vitlökssmör av smöret, vitlöken och persilja
Skär filén i skivor
Lägg dem som tegelpannor över potatisen
Klicka på vitlökssmöret
Värm ugnen till 275 grader
Sätt in högtupp i ugnen ca 8 minuter före servering.
Klart!
♥
Ha en skön lördagskväll, alla!
Kommentarer
Trackback