Söndagsgryta med choklad

Publicerat: 2013-09-22
Klockan: 22:29:00
Texas Chili!
 
1 kg högrev
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 morötter
2 msk rapsolja
1 kanelstång
2 lagerblad
1 msk cacao & Chili
5 hela nejlikor
33 cl Ale
5 dl oxbuljong
400 g kidneybönor
50 g mörk choklad (70%)
Flingsalt jalapeno
Nymalen svartpeppar
 
(Hittade inte Santa Marias krydda Cacao & Chili, blandade cacao och chilipulver samt blandande flingsalt med jalopenos.)
 
 
 
 
Skär köttet i tärningar.
Skala lök, vitlök och morötter.
Skär lök och morötter i tärningar, hacka vitlöken grovt.
Bryn köttet i omgångar i oljan i en gjutjärnsgryta.
Ta upp köttet på en tallrik.
Mjukstek lök, vitlök och morötter i lite olja i grytan.
Lägg i köttet, tillsätt kryddorna, ale och buljong.
Låt allt puttra minst 3 timmar under lock på svag värme. Titta och rör emellanåt så grytan inte kokar torr och köttet bränner vid i botten.
Späd eventuellt med vatten. Köttet ska falla isär när man rör runt i grytan.
Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda bönorna och chokladen i grytan och koka upp.
Smaksätt med salt och peppar.
 
Till servering: ris, tortillabröd, gräddfil och sallad.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0