Fryst daimkaka

Publicerat: 2013-11-10
Klockan: 22:44:00
Bakat en kaka med daim och vaniljvisp som sedan fryses och blir som en glasstårta.
 
Till botten: 
1 ägg
1 dl socker, vispas vitt
 
Blanda 45 g vetemjöl med 0,5 tsk bakpulver och 50 gr hackad mandel.
Vänd försiktigt ned detta i äggblandningen och till sist tillsätter du 35 g smält avsvalnat smör.
 
Häll blandningen i en välsmord springform.
Grädda i 180 g i ca 25 minuter, kakan ska vara seg inuti.
 
Vispa upp en förpackning vaniljvisp hårt.
Hacka 3 dubbeldaim och vänd i vaniljvispen.
Häll daimröran över mandelbotten och ställ i frysen, gärna över natten.
Låt kakan tina ca 10 minuter innan servering.
 
Jättegott!
 
Sommaren och hösten är nu till ända och det mesta av grödorna ligger på komposten nu.
Hejdå!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0