På tur med moffa!

Publicerat: 2013-04-07
Klockan: 22:52:00
En sväng på fyrhjulingen idag på förmiddagen....
... vilken lycka!  Isa strålade ikapp med solen!
 
En mustig och smakrik gryta till middag.
 
Köttgryta med fläskschnitzel, rotfrukter och rött vin.
 Jag hade benfri fläskkotlett i tunna skivor istället.
800 g kött
Salt & peppar
3 Charlottenlökar
2 msk tomatpuré
1 msk soya
1-2 soya color
2 dl rött vin
1 liter buljong
3 dl grädde
1 knippe minimorötter
2 palsernackor
1 blomkålshuvud
 
 
Gör så här:
Koka lätt i saltat vatten:blomkålshuvud, palsternackor, knippet med minimorötterna.
Dela blomkålen i mindre buketter. Skölj morötterna och skala plasternackorna. Skär i slantar, morötterna kan vara hela som de är. Lägg allt i en kastrull med saltat vatten, behöver bara koka några minuter. Häll av kokvattnet och skölj med kallt vatten eller sätt durkslaget i ett isbad.
 
Stek schnitzlarna i het stekpanna i lite smör. Salta och peppra. När alla är stekta vänd ner skivad charlottenlök och rör om tills den blivit något mjuk. Tillsätt därefter tomatpuré, soya (soya color; enbart för färgens skull) och rött vin. 
Rör i stekpannan med träsked så du får upp alla goda smaker från botten. Slå på buljongen, koka upp. Sänk därefter värmen till medel och låt allt bräsera ca 45 min. Rör ner grädde, smaka av med salt & peppar, ev soya och en nypa socker. Om du vill ha tjockare konsistens på såsen reder du av den med maizenamjöl utrört i lite vatten.
 
Vänd ner rotfrukter och blomkål före servering så får du en riktigt mustig och härlig köttgryta. Ris, potatis vid sidan om eller bara en enkel grönsallad.
 
En mycket god gryta med mycket must och arom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0