Kåldolmar

Publicerat: 2012-10-14
Klockan: 21:54:00
Varför gör man inte detta oftare?
Kåldolmar, potatis och gräddsås ... 
 
 
...och inte är det så omständigt som man gärna tänker innan man börjar. 
Kålet behöver ju inte koka alltför länge innan det bara är att lossa blad för blad vartefter de mjuknar.
Slår in små paket med färsen (fläskfärs och nötfärs) och steker dem så de får en fin stekyta sedan får de puttra i en gryta på svag värme. 
Gör sås av skyn och har i ganska mycket grädde. Jag ringlar sirap över dolmarna när jag steker dem och det gör att såsen blir jättegod....helt perfekt till kåldolmar.
 
En söndagsmiddag behöver inte vara märkvärdigare.....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0