Jordgubbspaj

Publicerat: 2012-06-23
Klockan: 12:58:00
Efter all god midsommarmat smakade det bra med lite jordgubbspaj med vit choklad.
 
:
 
Recept:
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
115 gram kallt smör
0,5 dl vatten, kallt
 
Fyllning:
500 gram jordgubbar
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1 st limefrukt
200 gram vit choklad
 
Tillagning:
1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i små kuber och tillsätt det.
Låt matberedaren snabbt pulsera ihop degen. Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.
2. Plasta in degen och låt den vila svalt i minst 60 minuter.
3. Kavla ut pajdegen och klä en pajform med löstagbar kant med degen. Låt stå kallt i ca 30 minuter.
4. Stansa ut små blommor, eller hjärtan som jag gjorde, av degen som blir över.
5. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i pajskalet. Strö socker och potatismjöl över.
6. Riv skalet och pressa saften ur limen, fördela över pajen. Riv den vita chokladen över.
7. Lägg på de urstansade blommorna och grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 30 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0