Bullbak idag..

Publicerat: 2012-04-21
Klockan: 13:27:00

Idag var man uppe med tuppen!!! Nää.. men klockan 10.00 hade jag bakat 60 vaniljbullar och städat. Känner mej så nöjd. Tänk va dagen blir lång då..

Det känns sååå skönt för det började bli slut i frysen.

 

Lisas vaniljbullar

ca 30 st

50 g färsk jäst

100 g smör

3 dl mjölk

½ uppvisat ägg

½ tsk salt

¾ dl strösocker

ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

½ uppvispat ägg till pensling och pärlsocker till garnering

Gör så här:

Smula sönder jästen i en bunke.

Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölken. Värm sen till fingervarmt.

Häll degvätskan över jästen och rör om så  att den löser sig.

Tillsätt hälften av det uppvispade ägget, salt, socker och 7 dl av mjölet.

Arbeta degen kraftigt i bunken. Sätt sedan till ytterligare mjöl så att degen blir blank o smidig.

Den ska vara ganska lös.

Klicka med hjälp av två matskedar ner degen i formarna.

Rör samman ingredienserna till fyllningen. Med hjälp av två teskedar trycker du sedan ner fyllningen i varje bulle.

Tryck ordenligt, ända ned till botten.

Låt jäsa under duk på varm plats i 30-45 minuter.

Värm ugnen till 250°.

Pensla bullarna med resten av ägget.

Strö på pärlsocker.

Grädda på nedersta falsen i omkring 8 min tills bullarna fått lagom färg.

Låt svalna på galler mellan två bakdukar.

Går jättebra att frysa dem.

Lycka till!

Ikväll ska vi in till stan o fira BRYNÄS!!!!! Sen ska vi gå o äta nåt gott.


Kommentarer
Postat av: Sofie

såna är ju bara sååå goda :)

2012-05-06 @ 20:39:24
URL: http://veso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Här kan du skriva lite om dig själv och din blogg. Hur gammal du är, vad du bloggar om och varför du bloggar?
RSS 2.0